Луценко проти імпічменту Ющенка

Вівторок, 16 вересня 2008, 10:08

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що можливий імпічмент президенту Віктору Ющенку негативно позначиться на європейських устремліннях України.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії ICTV 15 вересня, повідомляють Українські новини.

"Для мене це слово - табу. Скільки поганого не робив би для мене президент... незважаючи на все це, я вважаю, що імпічмент остаточно поховає європейські надії України", - сказав Луценко.

При цьому він додав, що, на його думку, про імпічмент необхідно забути до президентських виборів, а оцінку чинному президентові дадуть саме майбутні вибори в 2010 році.

Як відомо, Ющенко не боїться імпічменту.

2 вересня Рада врегулювала процедуру перевірки Конституційним Судом дотримання спеціальною парламентською комісією норм розслідування й розгляду справи про відсторонення Президента в порядку імпічменту.

У цей день Рада також переборола вето до закону "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну слідчу комісію й тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України".

Відповідно до Конституції, Рада може поставити на голосування питання про відсторонення президента з посади лише після перевірки КС дотримання конституційної процедури розслідування й розгляду справи про імпічмент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування