ЯЦЕНЮК ОФІЦІЙНО ПОХОВАВ КОАЛІЦІЮ. "Це той випадок, коли не змогли"

Вівторок, 16 вересня 2008, 10:20

Спікер Арсеній Яценюк офіційно оголосив про припинення діяльності коаліції демократичних сил.

"Я офіційно оголошую про припинення коаліції демократичних сил у Верховній Раді, створеної НУ-НС і БЮТ 29 листопада 2007 року. Крапка", - сказав Яценюк з трибуни парламенту у вівторок.

"Хтось хоче хвилину мовчання? Та не потрібно", - спробував пожартувати спікер.

"Сьогодні день, коли ми перегортаємо одну сторінку політичної історії України і відкриваємо нову. Я би не називав це політичним апокаліпсисом. Так, це ще один виклик демократії, але, сподіваюся, що і цей виклик ми разом подолаємо... Це не той випадок, коли не дали. Це той випадок, коли не змогли і не вийшло", - додав Яценюк.

При цьому він запевнив, що "відповідальність і далі залишатиметься на плечах українського парламенту".

"Український парламент і далі провомочний і зобов’язаний виконувати свою основну конституційну функцію – законодавчу", - сказав Яценюк.

Він також додав, що виключно спікер парламенту згідно з Конституцією має право підпису законодавчих актів.

"Тому після сьогоднішнього оголошення у тому випадку, якщо є кадрові пропозиції по голові Верховної Ради, я пропоную негайно приступити до її розгляду. Якщо такої пропозиції немає – офіційно повідомте", - звернувся Яценюк до депутатів.

Він також зазначив, що "сьогодні в політичному меню України є значні виклики і складнощі, одначе не треба забувати про економічне меню".

При цьому Яценюк наголосив на відсутності газового контракту на наступний рік, консолідованих змін до Держбюджету на 2008 рік, "дуже туманних перспективах бюджету 2009 року, програми соціально-економічного розвитку, найбільших темпах відтоку іноземних інвестицій серед країн Східної Європи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування