Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО НЕ ПРОТИ КОАЛІЦІЇ ТРЬОХ?

Вівторок, 16 вересня 2008, 10:20

Президент Віктор Ющенко сподівається на відновлення демократичної більшості у Верховній Раді і її роботу на реалізацію національних інтересів України.

Про це повідомив заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський у вівторок.

"Президент України неодноразово наголошував, що він є прихильником існування демократичної більшості у парламенті. Адже саме така більшість може бути спроможною реалізувати курс на європейську інтеграцію України і її демократичний розвиток", - зазначив він.

За словами Кислинського, основою для такої більшості "цілком може стати союз Нашої України-Народної Самооборони, Блоку Юлії Тимошенко і Блоку Володимира Литвина, про що останнім часом говорять політики".

"Однак створення такого союзу має бути позбавлене лукавства і відбуватися на основі щирих відносин, а не слугувати димовою завісою для інших, керованих з-за українського кордону, сценаріїв", - застеріг він.

Кислинський зазначив, що робота над створенням коаліції БЮТ і Партії регіонів (із можливим долученням Комуністичної партії, зокрема для внесення змін до Конституції для створення в Україні "парламентської республіки") не припиняється.

"Тривають також контакти Юлії Тимошенко із її російськими кураторами. Представники російських політичних кіл не тільки публічно привітали можливість створення коаліції БЮТ-ПР, але і спробували підготувати ґрунт для сприйняття такої коаліції у Європі", - зазначив Кислинський.

"Ці зусилля не знайшли розуміння в європейських столицях; більше того, патріотично налаштовані представники Блоку Юлії Тимошенко також почали принципово ставити питання про неможливість утворення "кремлівської коаліції" БЮТ-ПР заради реалізації персональних амбіцій Юлії Тимошенко і її прагнення до абсолютної влади", - додав він.

У цих умовах, наголошує заступник глави секретаріату президента, Юлія Тимошенко прагне "кинути кістку" патріотам у своїй фракції, імітуючи спроби відновити Коаліцію демократичних сил чи забезпечити існування демократичної більшості за участі НУ-НС, БЮТ і Блоку Литвина.

"При цьому керівництвом БЮТ відверто перекручуються факти; зокрема, стверджується, що президент України нібито не йде на контакт із представниками коаліції," - зазначив Кислинський.

Він нагадав, що президент чітко оголосив про підстави, на яких можливе існування коаліції, яка називає себе демократичною. Це - реалізація національних інтересів України, коли рішення приймаються в нашій державі, а не імпортуються з-за кордону після сепаратних переговорів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування