Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КС вирішив не обмежувати прокуратуру

Вівторок, 16 вересня 2008, 11:16

Конституційний суд визнав конституційними функції прокуратури по попередньому слідству.

Це випливає з рішення КС, оприлюдненого у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

КС визнав конституційними положення закону про прокуратуру на час дії пункту 9 розділу XV перехідних положень Конституції про продовження виконання прокуратурою функції попереднього слідства до формування системи досудового слідства і введення в дію законів, що регулюють її функціонування.

У той же час КС припинив провадження по даному поданню в частині, що стосувалася конституційності низки інших повноважень прокуратури, зокрема по прокурорському нагляду за дотриманням законів в Україні.

КС прийняв рішення про припинення провадження в зв'язку з тим, що автори подання не обґрунтували свою позицію.

Як повідомлялося, 46 депутатів вносили в КС відповідне подання.

Його автори підкреслювали, що прокуратура після прийняття Конституції, у якій даний вичерпний перелік повноважень прокуратури, продовжує виконувати й інші функції, не визначені Основним законом.

Тим самим, на думку депутатів, порушуються вимоги статті 123 Конституції, якою передбачено, що організація і порядок діяльності органів прокуратури визначається законом. А спеціальним законом, що регулює діяльність органів прокуратури, є закон про прокуратуру.

Депутати стверджують, що значна кількість норм закону про прокуратуру не приведені у відповідність з нормами діючої Конституції і прокуратура України залишається не реформованою відповідно до її конституційних функцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування