Рудьковський став "жертвою" жорсткої трудової дисципліни Клюєва і Януковича?

Вівторок, 16 вересня 2008, 11:30

У понеділок, 15 вересня, відбулося чергове засідання Печерського суду Києва у кримінальній справі щодо екс-міністра транспорту і зв'язку Миколи Рудьковського, звинувачуваного в розтраті державних коштів в особливо великих розмірах.

Як пише "Комерсант-Україна", зайнявши своє місце в залі, Рудьковський звернувся до державних обвинувачів Олександра Лубіна і Валентини Милостивої.

"Ну що ж, тепер вас знову двоє (попередні засідання Милостива пропустила, перебуваючи у відпустці), і ви мали непогано підготуватися, так що справа піде швидше, чи не так?" - весело запитав екс-міністр. Прокурори видавили з себе посмішку і відразу заглибилися у вивчення кримінальної справи.

Секретар судового засідання оголосив, що на допит не з'явився свідок, колишній віце-прем'єр, а нині народний депутат Андрій Клюєв.

Суддя Андрій Мельник поставив на обговорення доцільність подальшого слухання, однак представники Рудьковського клопотали про допит у якості свідків депутата від Партії регіонів Валерія Бондика, екс-заступника генерального директора "Укрзалізниці" Анатолія Чубинського і генерального консула України в Санкт-Петербурзі Миколи Рудька. Клопотання було задоволено в повному обсязі.

Першим перед судом постав Бондик. Він повідомив, що в червні 2007 року, коли відбулася поїздка Рудьковського до Бельгії та Франції, він обіймав посаду першого заступника міністра юстиції.

"Я був у курсі всіх справ, які вирішувалися в державі, і особисто чув, як Андрій Клюєв давав Миколі Миколайовичу (Рудьковському) доручення взяти участь в економічному форумі в Санкт-Петербурзі, а також провести переговори в Парижі і Брюсселі", - сказав Бондик.

Доручення Клюєва, за його словами, мало "дуже жорсткий характер", а події за часом накладалися одна на іншу.

"Як це зробити – була проблема Рудьковського. В уряді (Віктора) Януковича рівень виконавчої дисципліни був дуже високий. Будь-яке невиконання завдань мало тяжкі дисциплінарні наслідки", - заявив Бондик.

На запитання, чи відомо йому, чи звітував Рудьковський про відрядження в Париж і Брюссель, Бондик відповів: "Мені відомо, що він точно звітував – чи перед Клюєвим, чи перед Януковичем, але подробиць я не знаю, тому що я працював в іншому міністерстві".

Наступним свідчення давав Чубинський, який разом із Рудьковським брав участь у економічному форумі в Санкт-Петербурзі і розстався з ним 10 червня 2007 рік за кілька годин до вильоту в Париж.

"У Петербург ми летіли удвох на чартерному літаку Як-40. Ми запитували в командира екіпажу, чи можна прямо на ньому полетіти в Париж, але він відповів, що це неможливо з технічних причин", - сказав Чубинський. За його словами, перебуваючи в Росії, Рудьковський попросив генконсула України Рудька придбати для нього квитки в Париж із Санкт-Петербурга, однак дипломат відповів, що "літаків немає".

Допит свідків тривав трохи більше 2 годин. Потім у слуханні оголосили перерву до 17 вересня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...