Яценюк пропонує подивитися, хто дасть голос за нового спікера

Вівторок, 16 вересня 2008, 12:26

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк проти того, щоб голосування за керівника парламенту проходило в таємному режимі.

Про це він сказав журналістам під час брифінгу у Верховній Раді.

"Якщо є кандидатура – 15 хвилин і ми проголосуємо нового голову Верховної Ради. І я, до речі, противник того, щоб голосування за керівника парламенту відбувалося таємно", - зауважив Яценюк.

"Бо нема чого таємно це робити. Ми змінимо процедуру і так, як це зробили по заступниках, проведемо відповідну процедуру голосування", - додав він.

Водночас Яценюк зауважив, що "керівники фракцій самі сьогодні звернулися з проханням - вони чудово розуміють, що за відставки голови парламенту буде не що інше, як тільки суттєве загострення політичної кризи".

"Мало того, що не буде кому підписувати акти законодавства, але це спровокує тотальну дестабілізацію і тотальний політичний крах", - попередив голова Верховної Ради.

"Я готовий піти їм назустріч. Нехай вносять будь-яку кандидатуру", - додав Яценюк.

Коментуючи можливі виходи із нинішньої політичної ситуації, Яценюк зазначив, що "дострокові вибори – це абсолютно нормальний інструмент демократії".

"Єдине, що мене непокоїть - це втомленість українців від політикуму і політиків. Це може негативно вплинути на явку виборців", - додав він.

Яценюк зазначив, що не зовсім вітає дострокові вибори, однак додав, що "це набір інструментів, що має бути в будь-якій демократичній країні".

"Головне зрозуміти наступне - немає вічної влади. І немає вічних політиків, хоча деякі вважають, що вони вічні – помиляються", - додав голова Верховної Ради.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...