Яценюк сказав, у яку коаліцію він піде

Вівторок, 16 вересня 2008, 12:28

Спікер Арсеній Яценюк заявляє, що звертатиметься до Конституційного Суду у разі, якщо депутати ухвалюватимуть неконституційні закони.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок, відповідаючи на питання, якими будуть його дії, якщо БЮТ і Партія регіонів й надалі спільно ухвалюватимуть антипрезидентські закони.

"Я категоричний противник правового нігілізму і правового свавілля... У тому випадку, якщо буду бачити, що ці законопроекти не відповідають Конституції, я буду першим, хто ініціюватиме звернення до Конституційного Суду з усіх актів законодавства про визнання таких актів неконституційними", - сказав Яценюк.

Він також зазначив, що на сьогоднішній день існує 3 варіанти вирішення політичної кризи.

"Перший варіант – стара-нова коаліція. Або в складі двох фракцій, або в складі трьох фракцій. Нехай вирішують. Якщо ця коаліція буде сформована не на 90 сторінках тексту, а на 3 сторінках зрозумілого і доступного. Що ми хочемо досягти, в які терміни і якими засобами і методами, я буду тільки це вітати", - сказав спікер.

"Але якщо ця коаліція знову буде формуватися на принципі, хто в якому кріслі сидіти буде, я участі в такій коаліції не беру", - додав Яценюк.

Другий варіант, за його словами, - це коаліція між БЮТ і Партією регіонів.

"Якщо вони знайдуть у собі сили пояснити таку коаліцію – будь ласка, вона також буде зареєстрована", - сказав Яценюк.

При цьому він висловив думку, що "неможливо об’єднати те, що не об’єднується і неможливо пояснити це людям, які голосували за зовсім іншу ідеологію".

"Третій варіант - якщо протягом 30 днів від сьогоднішнього дня нової коаліції не буде, то у президента є право, а не обов’язок, підписати указ про розпуск парламенту та дострокові вибори Верховної Ради", - сказав Яценюк.

"Ось те, що сьогодні у нас є на тарілці, а що з’їмо – подивимось", - додав він.

Також Яценюк заявив, що не скаже, у складі якої політичної сили піде на дострокові вибори, допоки такі не будуть оголошені. "Давайте потримаємо інтригу", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування