Ще одна країна ЄС не бачить європейського майбутнього України

Вівторок, 16 вересня 2008, 13:26

Бельгія підтримує підписання угоди про асоціацію з Україною та Грузією, але на даний момент виступає проти надання цим країнам перспективи вступу в спільноту.

Про це заявив міністр закордонних справ Бельгії Карел де Ґухт в інтерв’ю газеті "La Libre Belgique", повідомляє Німецька хвиля.

За його словами, Бельгія проти подальшого розширення Євросоюзу, поки не вступить у силу основоположна угода ЄС, затверджена на саміті в Лісабоні.

До ратифікації цього документу не можна приймати нових членів до Європейського союзу, навіть Хорватію, наголосив Карел де Ґухт.

Він констатував "утому від розширення", яка нині панує в ЄС.

Бельгія виступила на боці противників подальшого розширення ЄС після Німеччини, Франції та Люксембургу, поки в силу не вступить угода ЄС.

Водночас так звані вишеградські країни – Словаччина, Чехія, Польща та Угорщина – вимагають, щоб процес розширення Європейського союзу продовжувався без прив’язки до Лісабонської угоди.

Про це президент Словаччини Іван Гаспарович сказав за підсумками дводенного саміту Вишеградської четвірки в словацькому курортному містечку Пієстані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування