Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черномирдін просить відчепитися від "прокремлівських рук"

Вівторок, 16 вересня 2008, 13:44

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін називає спекуляціями чутки про те, що можлива коаліція БЮТ і Партії регіонів стане "прокремлівською".

Таку думку він висловив на прес-конференції у вівторок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зараз будь-який привід - відразу прокремлівська рука. І чого до цих рук прив'язалися? Ніякі ми руки нікуди не протягаємо, протягаємо тільки для допомоги", - сказав Черномирдін.

За його словами, усі ці чутки виникають "від слабості і невеликого розуму деяких українських політиків".

На думку посла, український народ сам проаналізує і зробить висновки з приводу причин розпаду демократичної коаліції у Верховній Раді.

Також посол переконаний, що Україні і Росії зараз доцільніше турбуватися про торгово-економічне співробітництво. "Ми за нормальні, прагматичні відносини з Україною", - сказав Черномирдін.

Також посол заявив, що перед Чорноморським флотом Російської Федерації стоять свої завдання, і він зобов'язаний виконувати накази свого верховного головнокомандувача - президента РФ.

"З'явилася у нас проблема, у тому числі на Кавказі, і Чорноморський флот виконує накази головнокомандувача", - сказав Черномирдін.

Аналізуючи ситуацію, що склалася в Україні в зв'язку з участю кораблів ЧФ у конфлікті на Кавказі, посол сказав: "Комусь просто вигідно розбурхати усіх".

Він також згадав проблему, що виникла навколо "роздачі російських паспортів у Криму". "Політики вигадують там усякі казки... цим авторитет вони не зароблять", - сказав Черномирдін.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...