Тимошенко не боїться морозів, бо в неї є запас

Вівторок, 16 вересня 2008, 14:33

Прем’єр Юлія Тимошенко запевняє, що країна зробила такі запаси газу, які дозволять їй спокійно входити в зиму.

Про це вона заявила, презентуючи у вівторок проект бюджету на 2009 рік.

Тимошенко відзначила, що її уряд отримав "Нафтогаз" на стадії банкрутства.

"10 мільярдів боргів створили НАК "Нафтогазу" і фактично ще місяць-два і ми б мали банкрута і розпрощалися б із нашою газотранспортною системою", - зауважила прем’єр.

"Весь ринок природного газу був відданий компаніям, які зареєстровані в офшорних зонах і не мали до України жодного відношення. Ми знаходились на межі того, що не впливаємо на нашу енергетичну безпеку", - додала вона.

"Слава богу, ми вийшли з цієї кризи, повернули собі газотранспортну систему, практично повернули собі газові сховища. Це перший рік, коли ми закачали в сховища власний газ, а не чужий. Ми маємо 16 мільярдів газу по ціні цього року, і значить спокійно ідемо в зиму", - пообіцяла Тимошенко.

"У нас за останні 10 років такого не було, бо сховища здали в оренду в 25 разів нижче ринкової вартості і завантажили неукраїнськими ресурсами. Ми з вами кожну зиму стояли з простягнутою рукою і не знали, куди це направити: на експорт чи в Україну. Сьогодні цей газ наш і ми можемо сміливо розраховувати на будь-які температурні режими", - запевнила вона.

Як відомо, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді виділити 8 690,463 млн. гривень на компенсацію Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" різниці в цінах закупівлі й продажу імпортного природного газу в 2009 році.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування