Тимошенко заперечує, що вона жахлива популістка

Вівторок, 16 вересня 2008, 15:09

Прем’єр Юлія Тимошенко запевняє, що розроблений урядом бюджет є бюджетом розвитку, а не проїдання.

Про це вона заявила, презентуючи у вівторок проект бюджету на 2009 рік.

"Коли будуть казати, що це уряд популістів, що це жахливі речі, вони ж все викидають на соціальні видатки і нічого не лишають на розвиток. Насправді так політики з політиками борються, коли уряду доводиться, скажімо, приємно віддавати гроші на зарплати, пенсії. Кажуть, що вони руйнують економіку", - заявила Тимошенко.

"Нічого подібного. Так як ми збалансували бюджет на 2009 рік, то ми видатки розвитку збільшимо на 79,5% порівняно з минулим роком", - запевнила прем’єр.

За її словами, в минулому році було виділено 56,1 мільярд, а в 2009 планується більше 100 мільярдів на видатки розвитку.

Пріоритетними галузями Тимошенко назвала оборонну галузь, вугільну, ядерну енергетику, літакобудування, космічну галузь тощо.

Бюджетний кодекс також буде передбачати перерозподіл бюджетних коштів на місцеві потреби. За її словами, на малі міста закладено 1 мільярд.

Водночас Тимошенко зазначила, що реалізація соціальних програм також залишиться пріоритетом Кабміну. Зокрема, уряд має намір збільшити зарплату бюджетникам у середньому на 34,3%.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування