Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони не готові віддати Тимошенко крісло?

Вівторок, 16 вересня 2008, 19:02

В Партії регіонів вважають, що у випадку створення коаліції з БЮТ, було б доцільним призначити прем'єра від Партії регіонів.

Про це у вівторок повідомив представник Партії регіонів Сергій Льовочкін.

"Не буває так, щоб більша фракція приєднувалася до меншої. Тим більше, в намаганні меншої утриматись при владі в Кабміні", - сказав він.

"Навіть коаліційна угода БЮТ і НУНС передбачала, що посада прем’єр-міністра, яка є головною в коаліції, відходить до фракції, що набрала більшу кількість голосів на виборах. Сьогодні – це Партія регіонів. Тому логічним було б, щоб прем’єром став саме лідер Партії регіонів", - додав він.

Відповідаючи на питання про перспективи формування коаліції за участю фракції Партії регіонів і БЮТ він сказав, що "зараз можливо все".

"Важливо розуміти, що головне не з ким, а навіщо. Скажіть, наприклад, що виконано з викладеного в коаліційній угоді БЮТ і НУНС? Відповідь – нічого. Будь-яка коаліція має формуватися для виконання програми спільних дій, викладених в коаліційній угоді", - сказав він.

"Тому на будь-яку коаліцію Партія регіонів піде лише за умови реальних перспектив виконання нашої передвиборчої програми, наших зобов’язань перед виборцями", - зазначив Льовочкін.

Відповідаючи на питання про чутки, що БЮТ і Партія регіонів планують наступного місяця проголосувати за зміни до Конституції він зазначив, що "будь-яка конституційна реформа має бути продуктом консенсусу, як на загальносуспільному рівні, так і на рівні політичної еліти країни".

"Сьогодні очевидними є політична криза і нестабільність, під час яких процес удосконалення Конституції не може бути ефективним. Крім того, загальновідомо про протидію президента та його команди цьому процесові, і це може його зупинити майже на кожному етапі розвитку. Тому сьогодні успіх реформи Конституції до наступних виборів вбачається мені малоймовірним", - сказав Льовочкін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування