Ющенко знає, що Тимошенко вела з Януковичем "зрадницькі" переговори

Вівторок, 16 вересня 2008, 19:33

Президент Віктор Ющенко вважає, що коаліція, яка 2 вересня склалася де-факто, почала оформлюватися де-юре.

Про це він сказав в інтерв’ю агенції Associated press.

"Іде процес переговорний, дуже динамічний, який має велику глибину своєї ймовірності", – сказав президент, додавши, що переговори тривають півтора місяці і мають "цинічний, закулісний, зрадницький характер", - сказав він.

Водночас Ющенко упевнений, що такий союз не буде тривалим, оскільки він тримається на домовленостях про розподіл посад, а не на національних пріоритетах.

Президент оптимістично оцінив перспективи виходу з політичної ситуації, що склалася.

"Сторона (коаліції) вибрала відповідь на те, що є найцінніше – не національні пріоритети, а відповідь на те, де ти будеш через два місяці, півтора року... Має право політик на такі поступки? Переконаний, має право, але від цього відношення нації, відношення виборців, звичайно, переживе відповідні трансформації", – сказав Ющенко.

Він запевнив, що вихід із ситуації лежатиме лише через демократичні політичні процедури.

"Українська демократія свої позиції не здасть. Ці позиції може здати декілька лідерів або деякі лідери, але на нація. Нація стала на шлях демократії, і вона не прийме будь-який сценарій, який привезений з-за тридев'ять земель" , – резюмував президент.

Він також запевнив, що сам залишатиметься прихильником демократичних цінностей у внутрішній політиці та курсу європейської та євроатлантичної інтеграції – у зовнішній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування