Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НУ-НС" готовий до коаліції з БЮТ, але той має визначитися. У БЮТ - свої умови

Середа, 17 вересня 2008, 09:35

Фракція "НУ-НС" готова створити нову коаліцію з БЮТ.

Про це в ефірі "5 каналу" у вівторок ввечері заявив лідер фракції "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко, повідомляє Ліга.net.

За словами Кириленка, це може відбутися тільки після того, як "Блок Юлії Тимошенко підпише проект заяви Верховної Ради щодо російсько-грузинського конфлікту".

Крім того, БЮТ не повинен долати вето, накладені на закони, що були ухвалені парламентом 2 вересня.

Кириленко також зазначив: після розпаду коаліції, відповідно до коаліційної угоди, прем'єр-міністр і глава Верховної Ради повинні піти у відставку.

"Відповідно до норм коаліційної угоди це правда: і спікер, і прем'єр-міністр після проголошення припинення діяльності коаліції повинні подати у відставку. Але ми люди не кровожерливі. Ми даємо можливість нашим партнерам визначитися з ким вони – з українським народом, з демократичними виборцями чи вже з Партією регіонів", - підкреслив Кириленко.

Водночас, голова фракції БЮТ Іван Кириленко допускає, що його політична сила може створити коаліцію з кожною із фракцій парламенту.

"Попереду 29 днів та різні конфігурації коаліції можуть бути... Переговори можуть іти з будь-якою політичною силою, яка має проукраїнський вибір", - сказав він в ефірі "5 каналу" ввечері 16 вересня, повідомляє "Українські новини".
.
Кириленко зазначив, що вважає фракції Партії регіонів, блоку "НУ-НС" і Блоку Литвина українськими політичними силами, які готові відстоювати національні інтереси.

"Якщо ми зрозуміємо, що на народ працювати, то може бути будь-яка коаліція", - сказав він.

При цьому лідер фракції БЮТ зазначив, що його блок буде керуватися декількома принципами при створенні нової коаліції.

По-перше, БЮТ виступає за безперечне визнання новою коаліцією державного суверенітету України, цілісності її кордонів, визнання української мови як єдиної державної.

По-друге, БЮТ вимагає від потенційних партнерів по коаліції стратегічного партнерства із сусідами й визнання безальтернативності європейського вибору країни.

Кириленко також зазначив, що поки що його фракція не сідала за стіл переговорів і не домовлялася про розподіл конкретних посад у разі створення коаліції із ПР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування