Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У КС розповіли, що вони білі і аполітичні

Середа, 17 вересня 2008, 10:54

Конституційний Суд України не приймає рішень під конкретну політичну ситуацію.

На цьому наголосив голова КС Андрій Стрижак під час зустрічі з послом Німеччини в Україні Гансом-Юргеном Гаймзьотом 16 вересня, повідомляє прес-служба КС.

Стрижак повідомив послу, що КСУ протягом року розглянув понад 70 справ, серед яких були і надзвичайно важливі для суспільства, зокрема, справи про Державний бюджет на 2008 рік, про статус народного депутата України, про прийняття Конституції та законів України на референдумі.

"Простих справ у нас не буває", - підкреслив голова КС.

Він зазначив, що найбільш важлива для суспільства справа з тих, які Суд розглядає зараз, це справа про коаліцію депутатських фракцій у Верховній Раді України.

Вона не втратила актуальність і після останніх подій у парламенті, наголосив голова КС.

Стрижак зауважив, що Конституційний Суд розглядає питання не з політичної точки зору, а з правової. Його рішенням керуватиметься український парламент і після подій, які відбуваються.

Гаймзьота цікавила також перспектива запровадження в Україні інституту конституційної скарги, адже такий інструмент діє мало не в усіх європейських країнах.

Стрижак сказав, що конституційна скарга в Україні поки не закріплена законодавчо, але необхідність її введення зараз широко обговорюється в суспільстві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування