Партія регіонів поїде радитися, чи дружити з БЮТ

Середа, 17 вересня 2008, 11:10

Партія регіонів проведе консультації з виборцями щодо майбутніх дій у парламенті.

Про це заявила у середу регіоналка Ганна Герман, коментуючи журналістам можливість створення коаліції БЮТ і ПР.

На запитання, чи можливий варіант, що при прем’єрі Тимошенко Віктор Янукович стане головою Верховної Ради, Герман відповіла: "Все може бути. Переговори йдуть, але я не думаю, що наші виборці погодилися б на такий розклад подій".

"І тому ми вже з п’ятниці будемо роз’їжджатися по регіонах. Віктор Федорович теж поїде в регіон. І ми разом будемо радитися з людьми і нашими виборцями. І думка наших виборців буде не останньою при прийнятті рішення нашої фракції", - заявила депутатка.

Що стосується кандидатур на посаду голови Верховної Ради, то Герман сказала, що поки що рано про це говорити.

"Арсеній Петрович подав заяву до регламентного комітету, і коли будуть домовленості по майбутній коаліції, яка візьме на себе відповідальність за долю країни – буде це до виборів чи після – тоді можна буде говорити про кандидатуру. Поки що, наскільки мені відомо, лідери всіх фракцій просили Арсенія Петровича вести засідання ВР і продовжувати виконувати обов’язки", - заявила Герман.

Вона відзначила, що рішення Яценюка про відставку "вчинок, гідний людини, яка шанує домовленості", і висловила сподівання, що інші фігуранти коаліційної угоди вчинять так само.

Як відомо, згідно з коаліційною угодою, в разі розпаду коаліції, у відставку мали піти і спікер, і прем’єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування