Ющенко думає, що Тимошенко і Янукович гальмують, бо бояться зганьбитися

Середа, 17 вересня 2008, 12:12

Президент Віктор Ющенко вважає, що оформлення коаліції між БЮТ і Партією регіонів гальмується тим, що їхні лідери усвідомлюють неприродність такого союзу в очах електорату.

Про це він сказав в інтерв’ю американському виданню "The Washington Times", повідомляє прес-служба президента.

Ющенко знову наголосив, що фактично сформована коаліція носить неприродний характер і ґрунтується на домовленостях про розподіл посад у центральній та регіональній владі.

При цьому президент висловив переконання, що переговорний процес щодо юридичного оформлення цієї коаліції гальмується тим, що його учасники усвідомлюють – "немає суспільного акцепту на такий союз".

Коментуючи внутрішньополітичну ситуацію в Україні, Ющенко заявив:

"Дуже важливо, щоб ми, незалежно від обставин, були вірні одному – нашим демократичним цінностям".

Говорячи про свій майбутній візит до Сполучених Штатів Америки, президент сказав, що планує взяти участь у 63-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, де очікується розгляд проекту резолюції щодо Голодомору 1932–1933 років.

Також буде проведено низку двосторонніх зустрічей, у тому числі українсько-американські переговори на вищому рівні, предметом яких будуть питання стратегічного співробітництва України та США: безпека, енергетика, в тому числі спільні проекти в ядерній енергетиці, торговельна та інвестиційна співпраця.

Також, за словами президента, планується обмін думками щодо ситуацій у деяких регіонах світу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News