На Заході передбачають, що криза в Україні тільки почалася

Середа, 17 вересня 2008, 12:35

Західні експерти вважають, що криза в Україні тільки почалася і прогнозують продовження невизначеної ситуації щонайменше на місяць.

Про це повідомляє "Німецька хвиля" після офіційного розпаду коаліції.

Так, директор київського представництва Фонду імені Конрада Аденауера Ніко Ланге не береться судити, яка із двох можливих побудов коаліції реалізується – Партія Регіонів-Блок Юлії Тимошенко чи БЮТ -"Наша Україна"-Блок Литвина, хоча, альянс "помаранчевих" із "литвинівцями" називає ймовірнішим.

В такому разі, за очікуваннями Ланге, новий уряд не дуже відрізнятиметься від старого.

Що ж до варіанту співпраці Тимошенко і "регіоналів", то, враховуючи кризові ситуації останніх років, цей проект не триватиме довго, вважає Ланге.

"Можливо, це шанс зняти в Україні поділ на Схід і Захід, на "помаранчевих" і "блакитних", "гарних" і "поганих" та почати оцінювати політиків за результатами їхньої діяльності. Але чи принесе вона досягнення, реформи і чи зможе ухвалювати нові закони?", - зазначив він

Тим не менше, Ланге із розумінням ставиться до певних пересторог щодо такого поєднання, які мають багато українців. Для порівняння, він зазначає, що в Німеччині Християнсько-демократичний союз (ХДС) за жодних обставин не утворив би коаліції із Лівою партією, яка керувала у колишній НДР.

Німецький експерт прогнозує, що у найближчі 30 днів в Україні відбуватимуться переговори "на усіх напрямках", і лише незадовго до завершення цього терміну стане щось відомо.

Головним негативом політичної кризи Ланге вважає те, що президент Віктор Ющенко, прем’єр Юлія Тимошенко і лідер Партії регіонів Віктор Янукович захопилися боротьбою за збереження і розширення своєї влади, забувши про внутрішньополітичні, економічні та зовнішні проблеми країни. За що, на думку експерта, будуть покарані виборцями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News