Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ назвали відставку Яценюка піаром, а Тимошенко нікуди не піде

Середа, 17 вересня 2008, 12:45

БЮТ поки не починав обговорення можливої кандидатури на посаду голови Верховної Ради, оскільки заява Арсенія Яценюка про його відставку стала для депутатів несподіванкою.

Про це повідомив депутат від БЮТ Андрій Кожем’якін.

"Вчора я був свідком, коли спікер звернувся до керівників фракцій і запитав: "Що мені робити?". І п’ять керівників фракцій сказали йому: "Виконуйте обов’язки, ми б хотіли, щоб так все і продовжувалося". Сьогоднішня заява спікера була для нас трохи несподіваною, тому треба це обговорювати і консультуватись", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи не варто прем’єру Юлії Тимошенко також подати у відставку згідно з вимогою коаліційної угоди, наслідуючи таким чином приклад Яценюка, Кожем’якін сказав, що після того, як НУ-НС вийшов з коаліції "БЮТ знімає з себе обов’язки" щодо виконання коаліційної угоди.

У свою чергу депутат від БЮТ Анатолій Семинога вважає заяву Яценюка про відставку з посади спікера "піар-ходом".

"Це піар-хід, який дав можливість Яценюку продемонструвати його світлі наміри", – сказав депутат.

Семинога додав, що якби Яценюк справді наполягав на відставці, то він, написавши заяву, покинув би президію парламенту і передав право вести сесію першому заступнику голови Верховної Ради Олександру Лавриновичу.

"Він цього не зробив, бо розуміє, що ніхто його відставки розглядати серйозно не буде, бо сьогодні, як мінімум, не до цих пафосних заяв", - вважає Семинога.

Він також зазначив, що, оскільки Верховна Рада призначила Яценюка головою, то і парламент має голосувати за його відставку.

За словами Семиноги, Верховна Рада цього не буде робити до того часу, поки не буде сформована нова коаліція.

Крім того, представник БЮТ наголосив, що у разі оголошення дострокових виборів при неформуванні коаліції Яценюк залишатиметься головою Верховної Ради до обрання нового парламенту.

, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування