Медведько боїться зурочити експертизу плівок Мельниченка

Середа, 17 вересня 2008, 16:34

Закордонна експертна установа найближчим часом проведе фоноскопічну експертизу плівок у справі про організацію вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це в середу заявив генпрокурор Олександр Медведько в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ми зараз домовилися з однією провідною експертною установою, яка нам пообіцяла провести експертизи", - сказав генпрокурор. Разом з тим, він не став вказувати, хто саме буде проводити цю експертизу.

"Я вже, щоб не наврочити, не хочу і називати цю установу. Ми проводимо переговори для того, щоб провести цю експертизу й установити автентичність розмови і кому належать ці голоси", - підкреслив він.

За словами Медведька, експертизу проведуть "міжнародні фахівці". "У нас є вже домовленість і найближчим часом це буде реалізовано", - запевнив генпрокурор.

Медведько підкреслив, що прокуратура розслідує фактову справу і для того, щоб розслідувати її у відношенні конкретних осіб, необхідне проведення фоноскопічної експертизи.

"Ви знаєте, що ми тривалий час вели переписку з однією з провідних країн світу і нам обіцяли зробити цю експертизу. Обіцяли-обіцяли, а потім різко відмовили в цьому", - розповів Медведько.

"На це стільки часу пішло, стільки переписки...Ми, на жаль, тривалий час рухалися в цьому напрямку, а потім одержали відмову. А це, у свою чергу, привело до того, що ми, як кажуть, затягуємо слідство. Але це не залежить від нас", - додав він.

Як повідомлялося раніше з посиланням на генпрокурора, прокуратура України відзначає проблему, пов'язану з відсутністю згоди від будь-яких міжнародних організацій для проведення експертиз плівок екс-майора держохорони Миколи Мельниченка.

"Однак, на жаль, ми звернулися до всіх міжнародних інститутів, і ми стільки листів написали, стільки розмов провели, однак, на жаль, фактично позитивних результатів у нас зараз немає", - сказав генпрокурор.

Він також додав, що на питання Генпрокуратури про те, хто буде проводити експертизу, відомство "одержує тільки відписки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...