У Ющенка думають, що Тимошенко замилює очі, щоб не нести відповідальність

Середа, 17 вересня 2008, 18:26

Прем’єр Юлія Тимошенко намагається перекласти відповідальність за свої прорахунки на президента Віктора Ющенка, вважають у його секретаріаті.

Коментуючи заяву Тимошенко про персональну відповідальність Ющенка за погіршення українсько-російських відносин, заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук заявив:

"Безперечно, заява прем'єр-міністра має свою мету. Адже сьогодні - коли уряду не вдалося приборкати в країні інфляцію та зупинити ріст цін, та ще й на порозі опалювального сезону - при відсутності домовленостей про ціну на газ - Тимошенко, вочевидь намагається відволікти увагу громадян від прорахунків у власній роботі, пояснивши їх начебто поганими відносинами з Росією та покладаючи відповідальність за це на президента України".

Гончарук зазначив, що Ющенко "завжди підкреслював важливість стратегічного характеру відносин України з Російською Федерацією".

"В останній телефонній розмові зі своїм російським колегою президент підтвердив налаштованість української сторони виключно на продовження конструктивного діалогу з Росією", - зазначив Гончарук.

Він окремо підкреслив, що саме Ющенко в ході зустрічей з керівництвом Росії виступає за створення між нашими країнами зони вільної торгівлі без вилучень і обмежень, що було зафіксовано при підписанні президентами України і Росії Плану дій до 2009 року.

"Прем'єр-міністру сьогодні можна порадити зосередити зусилля не на нагнітанні ситуації довкола українсько-російських відносин, а на ретельній підготовці до переговорів з російською стороною з усіх актуальних стратегічних питань наших взаємин", - вважає Гончарук.

Він додав, що йдеться і про виконання тих пунктів зазначеного Плану дій, що належать до компетенції уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування