У Європі кажуть, що заклик Криму погіршить побоювання

Четвер, 18 вересня 2008, 09:25

Заклик з боку Верховної Ради автономії Криму до Верховної Ради України визнати незалежність сепаратистських регіонів Грузії погіршить побоювання, що грузинський сценарій може повторитися в Україні.

Про це пише британський часопис "Financial Times", повідомляє "Бі-Бі-Сі".

На думку британського видання, цей заклик є символічним, і український парламент сам у глибокому розколі через грузинське питання.

Але, зазначає газета, цей заклик погіршить побоювання, що грузинський сценарій може повторитися в Україні – тобто коли підтримуваний Росією сепаратистський регіон починає протистояння з центром.

Також газета нагадує про розвал коаліції і ризик нових, третіх за рахунком парламентських виборів за стільки ж років.

Українська замітка є частиною статті про нову еру у стосунках між Росією та НАТО в контексті російсько-грузинського конфлікту.

"Financial Times" пише, що в четвер ввечері міністри оборони альянсу мають обговорювати пост-грузинські напрямки розвитку, зокрема, мова може піти про гарантії взаємної безпеки для держав-членів НАТО.

Неформальний самміт, пише газета, було заплановано задовго до подій у серпні, але тепер на ньому велику увагу буде приділено засобам захищати територію самих держав-членів альянсу.

Джерела всередині НАТО, як пише газета, твердять, що ніхто серйозно не розглядає імовірності російського втручання на території нових членів НАТО, наприклад, країн Балтії.

Але безпека у тих країнах може бути зміцнена через проведення більшої кількості спільних навчань та певне реформування командної структури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування