У США кажуть, що Україна і Грузія не готові до НАТО

Четвер, 18 вересня 2008, 09:48

Україна і Грузія на сьогоднішній день не готові до вступу в НАТО.

Про це заявив на слуханнях у сенаті Конгресу США заступник держсекретаря з політичних справ Уільям Бернс, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"На даному етапі ми не говоримо про членство (у НАТО України і Грузії)", - сказав він.

"Ніхто з нас не вважає, що Грузія й Україна готові сьогодні до членства", - додав Бернс.

Разом із тим, як підкреслив дипломат, адміністрація США має намір домагатися включення колишніх радянських республік у План дій із приєднання до НАТО (ПДЧ).

Бернс звернув увагу на те, що дана програма – це "не запрошення і не обіцянка" забезпечити членство України і Грузії в Північноатлантичному альянсі.

Заступник держсекретаря визнав, що деякі європейські партнери США, зокрема, Франція і Німеччина мають заперечення з приводу готовності Києва і Тбілісі приєднатися до Плану дій.

Питання про надання Україні і Грузії ПДЧ планується розглянути у грудні міністрами закордонних справ країн - членів НАТО. Однак, як зазначив Бернс, передбачити, якими будуть результати цього засідання, зараз неможливо.

* * *

НАТО не коментує політичну кризу в Україні.

Про це заявив офіційний представник альянсу Джеймс Аппатурай, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Ситуація на Україні – це внутрішня справа цієї країни і від українців залежить, як вони будуть виходити з цієї кризи. НАТО не перебуває в положенні, щоб якось коментувати цю ситуацію", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування