Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько підозрює, що шукати Пукача заважає "витік" інформації

Четвер, 18 вересня 2008, 10:33

Генеральний прокурор Олександр Медведько не виключає витоку інформації при розшуку екс-начальника департаменту зовнішнього нагляду МВС Олексія Пукача, за розпорядженням якого діяли виконавці вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

"Для того, щоб сказати, чи був витік інформації, треба встановити, від кого він виходить, якщо він є. Я не можу сказати, був він чи ні. Але я не виключаю цього, безумовно", - сказав генпрокурор в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав при цьому, що Пукач тривалий час працював в органах внутрішніх справ.

"У нього були стосунки з людьми, які і зараз працюють в органах внутрішніх справ і в інших правоохоронних органах. Тому на сто відсотків виключити витік я, звичайно, не можу", - зазначив Медведько.

Водночас генпрокурор категорично спростував звинувачення на адресу Генпрокуратури про те, що відомство навмисне затягує слідство.

"От звинувачувати органи прокуратури в тому, що ми затягуємо, це, по-перше, непрофесійно. Професіонали знають, що прокуратура не займається розшуком. Ми здійснюємо нагляд за оперативно-розшуковою діяльністю і цим самим сприяємо тому, щоб правоохоронні органи - міліція, СБУ - плідно, активно працювали в цьому напрямку", - сказав він.

Також Медведько нагадав, що Пукач і його співмешканка були певний час в Україні.

"Зараз я не можу сказати, вони в Україні або за її межами. Можливо, ними початі якісь дії, щоб змінити зовнішність... для того, щоб ускладнити пошуки", - зазначив генпрокурор.

Як відомо, 15 березня 2008 року Апеляційний суд Київ присудив трьох виконавців убивства Гонгадзе Миколи Протасова, Валерія Костенка й Олександра Поповича до 13, 12 і 12 років позбавлення волі відповідно.

У вироку суду підкреслюється, що Костенко, Протасов і Попович діяли за навмисною змовою, виконуючи розпорядження свого начальника - екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження Пукача, який зараз перебуває в розшуку і його справа виділена в окреме провадження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування