Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський: "Мені треба на роботу влаштовуватися, а не тільки по судах бігати"

Четвер, 18 вересня 2008, 11:18

Один із головних свідків у справі екс-міністра транспорту й зв'язку Миколи Рудьковського гендиректор "Служби міжнародних автомобільних перевезень" Анатолій Ткаченко в середу в чергове не з'явився на засідання Печерського райсуду Києва.

Як пише газета "Комерсант-Україна", він сповістив суддю, що знаходиться на лікарняному.

Саме на підставі письмової заяви Ткаченка у грудні 2007 року СБУ почала перевірку діяльності Рудьковського і порушила кримінальну справу.

Крім того, очолюване Ткаченком підприємство є в судовому процесі громадським позивачем, який вимагає від екс-міністра відшкодування 392,9 тис. грн, які той нібито витратив на чартер у Париж.

"Свідок був належним чином повідомлений про виклик до суду, однак не з'явився", - повідомив суддя Андрій Мельник, відкривши засідання. За словами Мельника, від свідка "надійшла копія лікарняного листа", у якому зазначено, що в нього гіпертонічний криз.

Прокурори Олександр Лубін і Валентина Милостива заявили, що розглядати справу без свідка неможливо, і запропонували оголосити перерву.

"Коли було потрібно, прокуратура витягала мене з лікарні, заламуючи руки, а зараз вона не може знайти свого ж свідка, на свідченнях якого побудувала все звинувачення", - обурився Рудьковський.

"А якщо свідок щоразу буде приносити якісь довідки, ми до кінця життя будемо продовжувати засідання? Мені ж треба на якусь роботу влаштовуватися, а не тільки по судах бігати", - заявив він.

Суддя відповів: "Примусове приведення свідка застосовується тільки у випадку його злісного ухиляння від участі в процесі. Крім того, у даному випадку в нас є заява і лікарняний листок".

За підрахунками газети, Ткаченко вже тричі викликався до суду. Востаннє, 28 серпня, він письмово заявив, що не може прибути на засідання, оскільки перебуває у відпустці.

У середу ввечері виданню стало відомо, що, незважаючи на хворобу, Ткаченко святкує день народження своєї дружини в ресторані "Волошка", розташованому в Гідропарку.

Прибувши на місце, кореспондент побачив, як з'їжджаються гості, а з мікроавтобуса з наклейкою "Черговий міністерства транспорту" у заклад заносять пакети зі спиртними напоями. Пробравшись до банкетної зали, він зміг поговорити з Ткаченком.

"Я не ховаюсь, як вважають адвокати. Я справді хворів. Мені робили уколи", - заявив той. "Але зараз мені вже краще. Дружину ось вирішив привітати. Обіцяю прийти до суду 22 числа і дати всі свідчення. Суддя про це вже знає", - сказав Ткаченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування