Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко назвали "найталановитішою популісткою України"

Четвер, 18 вересня 2008, 11:32

Деякі відомі у світі експерти не виключають, що напад Росії на Грузію був відволікальним маневром, а насправді головною найближчою метою Кремля є Україна.

Про це повідомляє Радіо "Свобода", роблячи огляд впливових світових газет, які прогнозують можливі наслідки розвалу демократичної коаліції в Україні.

У європейських газетах з’явилося чимало критичних характеристик щодо популізму українських політиків, яким, на їхню думку, й викликана в цілому дуже заплутана політична ситуація в Києві, зазначає радіо.

Відомий американський аналітик Стівен Ларабі з дослідницької групи "Ренд" робить припущення на інтернет-сторінках міжнародного об’єднання газетярів "Проджект Синдикат", що можливою наступною кризовою територією після Грузії стане Україна.

Цей експерт вважає, що "реальне джерело занепокоєння і стратегічних страхів Москви полягає у майбутній політичній та військовій орієнтації України". Грузія ж, на думку Ларабі, була лише "відволікальним маневром".

Втрата України, на думку американського аналітика, є для Росії "вбивчою за стратегічними наслідками".

Тому в статті, написаній на початку вересня й опублікованій відтоді в кількох близькосхідних та азійських газетах, Ларабі закликає Захід поводитися обережніше щодо Росії і бути стриманішим у нарощуванні зусиль задля прийняття України до НАТО.

У свою чергу, австрійська "Ді Прессе" прогнозує дострокові парламентські вибори в Україні і дивується з популізму багатьох українських політиків. Газета вважає нинішній збіг обставин у Києві досить заплутаним, що, на думку "Ді Прессе", мала б насамперед пояснити Юлія Тимошенко, "колишня прихильниця НАТО".

Австрійське видання називає Тимошенко "найталановитішою популісткою України" і цим пояснює нещодавнє голосування її фракції за скорочення повноважень президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування