Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спікер побив понятого, коли його знайомили зі справою про можливу корупцію

Четвер, 18 вересня 2008, 12:29

Міліція склала протокол про адміністративне правопорушення відносно голови Кримського парламенту Анатолія Гриценка через відмову надати інформацію про походження коштів, внесених ним для погашення кредиту в сумі 1,2 мільйони гривень за придбане авто.

При спробі ознайомлення Гриценка з матеріалами, той побив одного з понятих, якого було госпіталізовано, повідомляє департамент зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ.

Попередньо було встановлено, що Гриценко у 2007 році отримав в одній із банківських установ, розташованій у Сімферополі, кредит на суму 248 700 доларів США терміном на 15 років і згодом погасив частину кредиту та відсотків за нього в сумі понад 93 тисячі доларів США (або майже 471,3 тис. гривень).

Як державний службовець він був зобов'язаний до 15 квітня цього року надати за місцем своєї роботи декларацію про доходи, вказавши, відповідно, факт отримання згаданого кредиту та джерела його погашення.

Однак в оприлюдненій через інтернет інформації про доходи Гриценка фігурують суми, значно менші від внесених ним коштів у банк для погашення кредиту та відсотків по ньому, що може свідчити про незадекларовані доходи, отримані ним не за основним місцем роботи.

Таким чином, виникла необхідність установити джерела та законність походження згаданих коштів, у тому числі отримання офіційної інформації про доходи Гриценка, оскільки її відсутність не дає можливості встановити істину щодо законності чи незаконності дій згаданого посадовця.

З метою з'ясування всіх обставин цієї справи Головним управлінням МВС України в Криму тричі направлялися запити на ім'я голови Верховної Ради Криму щодо надання копій відповідних документів, однак у офіційних відповідях за підписом Гриценка щоразу висловлювалася відмова, мотивуючи це їх "конфіденційністю".

В МВС зазначають, що Гриценко "не лише систематично відмовляв правоохоронцям в отриманні необхідної інформації, а й неодноразово ухилявся від зустрічі з ними".

17 вересня підозрюваного Гриценка було ознайомлено з відповідним протоколом, який надалі буде спрямований до суду. Цього дня працівники міліції у присутності понятих намагалися в черговий раз ознайомити його з матеріалами про притягнення його до адміністративної відповідальності та роз'яснити його права та обов'язки.

Гриценко від ознайомлення з документами відмовився. Більш того, під час виконання працівниками міліції цих процесуальних дій, він завдав тілесні ушкодження одному з понятих, який також є процесуальною особою.

Потерпілого госпіталізовано до одного з медичних закладів Сімферополя. Під час цього інциденту працівники Управління держохорони перешкоджали діям співробітників міліції щодо виконання ними своїх службових обов'язків. За цим фактом працівниками міліції вирішується питання щодо порушення кримінальної справи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування