Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ І ПР ЗРОБИЛИ ПЕРШИЙ КРОК, ЩОБ ПІДВІСИТИ ЮЩЕНКА НА ГАЧОК

Четвер, 18 вересня 2008, 17:22

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект, що передбачає кримінальну відповідальність за незаконний розпуск парламенту.

За проголосувало 349 депутатів від ПР, БЮТ та КПУ.

Законопроект передбачає, що "узурпація державної влади шляхом дострокового припиненні повноважень Верховної Ради України способом, що суперечить Конституції, карається позбавленням волі на термін від семи до дванадцяти років".

"Очевидно, що національні інтереси держави мають насамперед захист української конституції, а не потурання топтанню по основному закону. Якщо громадянин порушив правила дорожнього руху, його притягають до відповідальності, а якщо людина порушує основний закон держави, і робить це з умислом, очевидно, що повинно бути передбачене покарання", - заявив один з авторів проекту Олександр Лавринович.

Разом з тим депутат Іван Заєць з НУНС порадив авторам чесно написати в законі, що він передбачає покарання для президента, а не говорити про якусь ефемерну особу.

Ще один нунсівець Роман Зварич пообіцяв, що до другого читання підготує, як мінімум, сто поправок поправок до цього закону і наполягатиме на голосуванні кожної.

Разом з тим опоненти ухвалили рішення прискорений розгляд цього законопроекту в комітеті до другого читання.

При цьому спікер Арсеній Яценюк висловив жаль, що не всіх у країні притягують до відповідальності. Зокрема, і народних депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування