Яценюку пропонують партії на вибір. Він створює команду

П'ятниця, 19 вересня 2008, 10:31

Радник голови Верховної Ради Арсенія Яценюка Костянтин Бондаренко заявляє, що політичний проект спікера знаходиться "на стадії формування власної політичної команди".

Про це Бондаренко заявив у четвер газеті "Комерсант-Україна".

"Усі розмови про те, що Арсеній Яценюк очолить Трудову партію України, та інші версії не мають під собою жодного підґрунтя. Зараз іде процес створення команди", - сказав Бондаренко.

Як відомо, раніше у ЗМІ з'являлася інформація про те, що Яценюк має намір створити власний політичний проект. Повідомлялося навіть, що депутат від Партії регіонів, бізнесмен Ринат Ахметов нібито висловив Яценюку готовність підтримати даний проект за умови, що другою людиною в партії має стати секретар РНБО Раїса Богатирьова.

Однак, за словами Бондаренка, інформація про Богатирьову "не має під собою жодного підґрунтя".

"З боку Партії регіонів спікеру дійсно надходили певні пропозиції, але, на нашу думку, одразу асоціювати себе з якимсь політичним середовищем – це мінус певна кількість відсотків на старті", - сказав він.

У той же час, зазначає видання, серед радників голови Верховної Ради немає єдиної думки щодо того, чи варто Яценюку очолювати вже наявну партію.

"Це один із робочих варіантів – нам надходять пропозиції від різних партій із приводу того, щоб Арсеній Петрович обійняв посаду голови", - повідомив Бондаренко.

"Інший варіант передбачає створення цілковито нової партії. У підсумку усе буде залежати від того, будуть оголошені дострокові вибори чи ні", - сказав він.

Другого варіанту дотримується радник спікера, депутат від "НУ-НС" Анатолій Матвієнко.

"Притому що у нас, на жаль, є партії, які торгують своїми клейнодами, Арсенію Яценюку не до лиця їх купувати", - сказав він.

"Якщо ми говоримо про партійну структуризацію, це потрібно робити з перспективою парламентських виборів 2012 року", - заявив Матвієнко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування