Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вето Ющенка радять сприймати без пристрастей

П'ятниця, 19 вересня 2008, 12:47

Глава держави повернув на повторний розгляд до парламенту деякі закони, прийняті за останній час, заявила заступник глави секретаріату президента, представник президента у КС і ЦВК Марина Ставнійчук.

Вона нагадала, що Верховною Радою 2-8 вересня 2008 року прийнято низку законів, які надійшли на підпис глави держави, повідомляє прес-служба президента.

Водночас, додала Ставнійчук, президент має право вето щодо прийнятих законів із наступним поверненням їх на повторний розгляд Верховної Ради. Крім того, президент може додавати вмотивовані пропозиції.

За словами Ставнійчук, 18 вересня Ющенко повернув на повторний розгляд до парламенту закони про організацію і порядок діяльності Верховної Ради, про дисциплінарний статут Держслужби спецзв'язку та захисту України і про тимчасові слідчі комісії, "оскільки, як вбачається з їх аналізу, вони не є тими законами, які президентом поверталися до Верховної Ради для повторного розгляду".

"Визначаючи свою позицію у згаданому питанні, глава держави керувався передовсім статтею 94 та пунктом 30 статті 106 Основного Закону, які регламентують підстави та порядок ветування президентом прийнятих парламентом законів, та відповідним рішенням КС від 7 липня 1998 року", - зауважила представник президента.

"Ми сподіваємося, що Верховна Рада при розгляді повернутих главою держави законів з умотивованими пропозиціями буде діяти у конституційний спосіб без політичних пристрастей. Президент чекає на конструктивну роботу", - наголосила Ставнійчук.

Як відомо, у четвер член фракції БЮТ Андрій Портнов звинуватив президента у неконституційних діях, заявивши про те, що він наклав повторне вето на окремі закони, що не відповідає Конституції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...