Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович і ВР трохи подбали про держслужбовців

П'ятниця, 19 вересня 2008, 13:15

Верховна Рада має намір надати державним службовцем право на одержання пільгового безпроцентного кредиту на покупку або будівництво житла.

За прийняття в першому читанні законопроекту №1400 "Про державну службу" проголосував 361 депутат при 226 необхідних.

Парламент має намір уповноважити Кабінет міністрів у рамках державного бюджету визначати порядок, умови і строки надання таких кредитів.

Рада планує законодавчо закріпити за держслужбовцями і членами їхніх родин право на безкоштовне медичне обслуговування в держустановах охорони здоров'я.

Такий же порядок медобслуговування планується зберегти за чиновниками і членами їхніх родин після виходу на пенсію або у відставку.

У випадку прийняття законопроекту в цілому, буде встановлений новий порядок вступу на держслужбу шляхом складання публічно-правової угоди між державою в особі органа державної влади й особою, що поступає на роботу.

При цьому трудовий договір буде складатися з тими претендентами на посади, які успішно пройшли відповідний конкурс.

Проектом закону передбачається введення нової посади - керівник персоналом – який має відповідати перед керівником органу державної влади за забезпечення функціонування держслужби.

Автор законопроекту, голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Віктор Янукович оцінює витрати на реалізацію положень цього законопроекту в більш ніж 6,7 млрд. гривень.

При розгляді законопроекту регламентний комітет пропонував відправити його на доробку. Також відмовлялися голосувати депутати від НУНС.

Законопроект повинний пройти як мінімум ще одне читання.

Українські новини,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування