Тимошенко сказала, що їй зараз не до газу

П'ятниця, 19 вересня 2008, 15:32

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що зробить все, щоб ситуація в Криму не загострилася у контексті російсько-грузинського конфлікту.

Про це вона сказала на спільній прес-конференції з прем’єром Польщі Дональдом Туском.

"Я як керівник уряду, і весь уряд, ми не дамо жодних підстав своїми діями щодо будь-якого загострення ситуації в Криму, в тому числі і те, що стосується ситуації з Чорноморським Флотом", - сказала Тимошенко.

Водночас вона зазначила, що "вихід команди президента з коаліції в односторонньому порядку значно ускладнить проходження Україною шляху євроінтеграції".

На питання, коли буде укладено довгостроковий газовий контракт з Росією, Тимошенко не змогла відповісти.

"Ще попрацюємо", - сказала лише вона.

Водночас прем’єр визнала, що у зв’язку з невизначеною ситуацією щодо створення коаліції у парламенті "всі переговори трошки уповільнилися".

"Але я сподіваюся, що ми гармонійно, конструктивно, з урахуванням національних інтересів і України, і Росії вийдемо з цього переговорного процесу з результатом – довгостроковою угодою по забезпеченню України природним газом", - сказала вона.

У свою чергу Туск наголосив на необхідності збереження політичної стабільності в Україні.

"Ситуація на Кавказі, східне партнерство, європейський курс України – для цього всього потрібна стабілізація в Україні і в регіоні", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування