Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко скаржиться на МВС і каже, що нікого не бив, а просто простягнув руку

П'ятниця, 19 вересня 2008, 17:11

Кримський спікер Анатолій Гриценко має намір подати до суду на Міністерство внутрішніх справ за поширення, за його твердженням, наклепницької інформації про нібито побиття понятого.

Напередодні департамент громадських зв'язків МВС України повідомив, що міліція склала протокол про адміністративне правопорушення щодо голови Верховної Ради Криму Гриценка в зв'язку з відмовою надати інформацію про походження коштів для погашення кредиту, отриманого для придбання автомобіля.

При спробі ознайомити кримського спікера з матеріалами, той побив понятого, який потрапив у лікарню, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В інтерв'ю журналістам у п'ятницю в Сімферополі кримський спікер заявив: "Я збираюся подавати в суд на Міністерство внутрішніх справ за поширення наклепницької інформації, що ганьбить честь і достоїнство державного службовця, поширюючи недостовірну інформацію".

Він назвав події, коли представники УБОЗ намагалися вручити йому матеріали про корупцію, "цирком, який влаштували працівники міліції". "Насправді проблеми ніякої немає. Ніхто нікого не бив, безумовно", - заявив Гриценко.

За його словами, дії співробітників УБОЗ - це провокація, що чинилася за заявою народних депутатів Геннадія Москаля і Віктора Шемчука (фракція "НУ-НС") "з метою чинення на мене тиску з узгодження про призначення Миколи Ільічова начальником кримської міліції".

Кримський спікер зазначив, що протокол про корупцію у відношенні нього "складено зовсім незаконно, безпідставно". За його словами, "для цього і була інсценована ця ситуація, відеоматеріали про що були поширені працівниками міліції в засобах масової інформації".

Гриценко заявив, що в нього є виписка з історії хвороби про нібито побитого понятого. За його словами, це 19-річний студент Тавричеського національного інституту й у виписці республіканської клінічної лікарні ім. Семашка йдеться, що стан його здоров'я "чудовий, подряпин немає, ушкоджень немає". "Він самостійно пішов з лікарні", - сказав спікер.

Гриценко додав: "Питання чисто технічне. Якщо це понятий, то яким чином понятий мав відеокамеру, знімаючи дії працівників міліції? А потім у всіх ЗМІ розповсюджено цей відеозапис, як оперативна зйомка".

Кримський спікер заявив, що в п'ятницю президія Верховної Ради Криму має намір виступити зі спеціальною заявою з цього приводу.

Він також висловив жаль, що МВС перетворилося з інституту влади, що повинен захищати права і свободи громадян, в організацію, яка ці права і свободи утискає за гроші платників податків.

Що стосується відеозйомки, на якій видно, що кримський спікер намагався закрити відеокамеру, то Гриценко заявив: "Так, дійсно, проходячи повз людину, що знімала на камеру, я дійсно, напевно, неправильно зробив, що рукою намагався цю камеру забрати, тому, що вона заважала мені проходити. Я, мабуть, вчинив неправильно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування