Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ОБІЦЯЄ ПРИЙНЯТИ ШЛЮБ ТИМОШЕНКО І ЯНУКОВИЧА

П'ятниця, 19 вересня 2008, 19:52

Президент Віктор Ющенко заявляє, що сприйме коаліцію БЮТ, Партії регіонів і комуністів у випадку її утворення.

"Якщо будуть в цьому союзі досягнуті кінцеві домовленості, я як президент і це прийму. Я не буду робити ревізії тим чи іншим намаганням створити коаліцію в стінах парламенту", - сказав Ющенко в Луганську.

"Але якщо політичні партнери свого слова не скажуть, тоді своє слово буде говорити президент країни", - додав Ющенко, слова якого наводить прес-служба президента.

Він запевнив, що налаштований конструктивно і дає можливість парламентаріям знайти вихід із кризи самостійно.

Водночас Ющенко нагадав, що на створення коаліції Конституція відводить 30 днів.

"Найбільше, що об'єднує цих людей - це крісло прем'єр-міністра, але найбільша проблема в тому, що крісло одне", - сказав президент.

Він додав, що іще однією посадою, яка б змогла у даному випадку врівноважити інтереси цих політиків, є посада президента, але до виборів глави держави ще півтора року.

"Який союз може чекати півтора року? Тоді треба приймати концепцію дестабілізації внутрішньої ситуації, щоб країна була поставлена вверх ногами і були організовані дострокові вибори всіх і вся", - прокоментував цю проблему Ющенко.

На думку Ющенка, дії БЮТ, Партії регіонів і комуністів спрямовані на те, щоб наприкінці осені в результаті дестабілізації всієї вертикалі виконавчої влади відбулися дострокові президентські та парламентські вибори, а також вибори до місцевих рад.

Ющенко додав, що виборці і БЮТ і Партії регіоінв вочевидь не сприймають їхнього гіпотетичного союзу.

"Прем'єр-міністр вважала, що можна одягти українську сорочку двічі на рік, двічі приїхати на Львівщину, тричі сказати з галицьким акцентом "любі мої", - і західна Україна на колінах", - сказав Віктор Ющенко.

Він наголосив, що західні регіони хочуть побачити реалізацію тих національних пріоритетів, про які було домовлено між демократичними силами.

"Розмін кріслами, розмін маленькими мотиваціями сьогодні нікого не турбує. Нація живе абсолютно іншими очікуваннями", - вважає Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування