Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко навантажив Тимошенко раком

Субота, 20 вересня 2008, 15:07

Президент Віктор Ющенко звертає увагу прем’єра Юлії Тимошенко на недостатнє фінансування урядом боротьби з онкологічними захворюваннями.

Про це йдеться у його листі до глави уряду, повідомляє в суботу прес-служба президента.

Ющенко нагадує, що відповідно до указу "Про невідкладні заходи щодо реформування системи охорони здоров'я населення" Кабінет міністрів мав забезпечити до 15 травня 2006 року розроблення та внесення на розгляд Верховної Ради Загальнодержавної програми щодо боротьби з онкологічними захворюваннями на 2007-2016 роки.

Він вкотре наголошує, що невиконання урядом цього завдання у встановлений термін унеможливило визначення реальних обсягів видатків для реалізації Загальнодержавної програми у 2007 та 2008 роках та відповідно їх урахування у законах про держбюджет на 2007 і 2008 роки.

Посилаючись на розрахунки фахівців Національного інституту раку, президент вказує на те, що фінансування таких заходів з державного бюджету становить близько 40 відсотків від потреби.

Ющенко також нагадує, що орієнтовний план законопроектних робіт на 2008 рік, затверджений розпорядженням Кабінету міністрів від 26.03.08, передбачав внесення згаданого законопроекту до Верховної Ради лише у серпні 2008 року. Однак відповідний проект закону і нині не схвалено урядом.

"З огляду на викладене, а також ураховуючи нагальну необхідність повноцінного фінансування заходів Загальнодержавної програми щодо боротьби із онкологічними захворюваннями на період до 2016 року, прошу Вас невідкладно вжити дієвих заходів до виконання у повному обсязі зазначеного завдання до 30 вересня 2008 року та поінформувати мене про результати", - йдеться у листі глави держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...