Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" висунула умови входження до коаліції

Субота, 20 вересня 2008, 17:55

Партія "Народний союз "Наша Україна" затвердила принципи діяльності нової парламентської коаліції, на яких вона готова вести переговори про створення більшості в парламенті.

Про це повідомив лідер партії В'ячеслав Кириленко в суботу після закінчення політради НСНУ, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Кириленка, документ є рамковим і складається з трьох основних розділів: захист державного суверенітету, захист демократії, захист європейського вибору України.

За словами політика, "це публічний і неофіційний документ партії "Народний союз "Наша Україна", який відображає позицію партії, яка складає кістяк фракції "Наша Україна - Народна самооборона". "Тільки ці принципи можуть бути прийнятними для нас при створенні коаліції в нинішньому парламенті", - підкреслив Кириленко.

При цьому він також зробив акцент на тому, що умовою проведення переговорів по створенню коаліції повинен стати вихід БЮТ з фактично діючої коаліції за участю Партії регіонів, а також припинення їх сумісного голосування з будь-яких питань.

Кириленко підкреслив, що на засіданні політради було затверджено заяву з позицією партії по відношенню до подій в парламенті і внутрішньополітичній ситуації в країні.

За його словами, НСНУ також окремо звернувся до всіх партій патріотичного напряму із закликом об'єднатися "навколо інституту президента і партії "Наша Україна", щоб дати відсіч будь-яким посяганням антиукраїнських сил".

"Незалежно від того, як розвиватимуться події, патріотичні сили повинні об'єднатися і провести об'єднувальний з'їзд", - сказав Кириленко, додавши, що НСНУ запрошує всіх своїх можливих партнерів до об'єднання в єдину політичну силу.

При цьому він уточнив, що не йдеться про єдину партію, а мається на увазі об'єднувальний процес.

"На нашу думку, цією політичною (об'єднуючою) силою повинна бути "Наша Україна", як найбільш реально здатна сила патріотичного напряму в парламенті і поза ним", - переконаний Кириленко.

Він також закликав усіх, "кому небайдужа українська справа", визначитися з даного питання до 25 жовтня. Лідер партії пояснив, що на цю дату призначений з'їзд НСНУ, проте цей з'їзд, на його думку, "цілком може стати об'єднувальним з'їздом".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування