Росія не забороняла в'їзд губернаторам, але хворі є і там

Неділя, 21 вересня 2008, 11:53

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін спростував інформацію про те, що двом українським губернаторам – харківському Арсену Авакову і київському Вірі Ульянченко – заборонено в`їзд до Росії.

Свій коментар з приводу інформації, що з`явилася в пресі, про те, що Аваков нібито оголошений персоною нон-грата в Росії, Черномирдін дав журналістам у суботу під час перебування в Харкові, передає УНІАН.

"Це неправда. Я одразу можу сказати: я не знаю, хто такі чутки розпускає, і чому, по суті, туди потрапили Аваков і Ульянченко – два губернатори, і ті й інші не мають ніякого відношення до цього", - сказав Черномирдін.

Хоча, зазначив посол, "є особи, так вже сталося, які небажані", підкресливши при цьому, що Росія завжди заявляла офіційно про бажання "відмовитися від цих списків".

"Це непродуктивно, нічого доброго в цьому немає. Але чомусь українська сторона не йде на це. І коли останній раз були оголошені нев`їзними сюди кілька наших депутатів, і при тому один віце-спікер, який взагалі не працює в Україні, я вже ніяк не чекав", - зауважив Черномирдін.

"Ми одразу сказали, коли така ситуація, буде вжито заходів і російською стороною. Так не буває. Мене, щоправда звинуватили, що Черномирдін нібито пропонує око за око, зуб за зуб. Та ні, треба зупинитися тут, я це не підтримую. Так це й неправильно. Хворі є і у вас, і у нас. Коли запитують, у кого більше, я кажу, що у нас. Тому що нас більше. Тому ображатися на них не варто. Це безглуздя", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування