Яценюк зізнався, що створює свій проект

Неділя, 21 вересня 2008, 20:30

Спікер Арсеній Яценюк має намір створити свій політичний проект.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу "Інтер", показаному в неділю.

Відповідаючи на питання ведучого, він зазначив, що відставка з посади голови Верховної Ради була його особистим рішенням.

"Що стосується політичного проекту, то я також можу відверто сказати, що це також моє особисте рішення. Так, політичний проект буде", - сказав Яценюк.

За його словами, "це не проект виключно Арсенія Яценюка, це проект ідеї сильної і демократичної держави".

На питання, хто ще з відомих людей бере участь у цьому проекті, спікер відповів: "Ці люди українці". За його словами, почути імена цих людей можна буде на презентації проекту, яка відбудеться "чим швидше, тим краще".

Яценюк також повідомив, що фінансувати партію буде запропоновано її членам. "Пріоритет номер один – це запропонувати членам партії фінансувати цей проект", - зазначив він, додавши, що "якщо ми будемо складати всі яйця в один кошик, то знову буде не політичний проект, а залежність від тих чи інших осіб".

Спікер також спростував інформацію про те, що він вів переговори щодо створення цього проекту з бізнесменом Ринатом Ахметовим.

"Це не правда. Якщо я почну будувати будь-який політичний проект на тому чи іншому одному бізнесменові, чи тому чи іншому клані, чи будь-якій одній особистості, це буде закрите акціонерне товариство. Не потрібно тоді взагалі починати політику, тому що це не є новою політикою, це переформатована стара політика. Я в такі ігри не граю", - зазначив Яценюк.

Він спростував також чутки про переговори з цього приводу з секретарем РНБО Раїсою Богатирьовою, пояснивши, що "вона знаходиться в іншій політичній конструкції". За словами Яценюка, Богатирьова "абсолютно легко може претендувати на самостійний політичний проект".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News