Мороз уже готовий до виборів і запасся "активним" Рудьковським

Понеділок, 22 вересня 2008, 09:15

Лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз заявляє, що СПУ цілковито готова до виборів, але все ж таки пропонує Компартії та іншим "лівим" партіям створити блок.

"Соцпартія цілком готова до виборів: штаби розгорнуті, люди підібрані, організації на місцях мобілізовані. Але ми пропонували КПУ й іншим лівим партіям розглянути питання формування лівого блоку – коли буде загроза проведення позачергових виборів", - сказав він в інтерв'ю 5 каналу, повідомляє прес-служба СПУ.

"Це питання відкрите і зараз, хоча ми не наполягаємо. Просто в робочому порядку готові обговорювати перспективи такого союзу. Правда, про об'єднання з СДПУ(о) не йдеться: такий союз, гадаю, не буде вигідний ні об'єднаним соціал-демократам, ні соціалістам", - додав лідер соціалістів.

Мороз зазначив, що від комуністів СПУ одержала відповідь: вона була опублікована на офіційному сайті партії, а також прокоментована лідерами КПУ.

Реклама:

"Я двічі зустрічався з Петром Симоненком: два місяці тому, коли СПУ звернулася з листом до керівництва Компартії з пропозицією про створення "Лівого блоку", і тиждень тому. Я думаю, багато чого залежатиме від того, чи ухвалить парламент рішення про збільшення прохідного бар'єру", - зазначив Мороз.

"Адже те, що Ющенко може розпустити парламент, уже давно зрозуміло й очевидно, і наші переговори з комуністами ніяк не пов'язані з цим", - запевнив лідер СПУ.

На його думку, "на сьогодні створення сильного лівого блоку актуальне: для виборця простіше голосувати за лівий блок, тому що виборець не чітко розрізняє нюанси спектра, деталі партійних програм".

ВІДЕО ДНЯ

"Крім того, такий союз поставить заслони "лівим клонам", і в сумі принесе більше відсотків партіям лівого спрямування. Адже за соціологією більше 35% людей готові голосувати за лівих. Але коли на виборах у бюлетені опиняється кілька партій лівого спрямування, людина губиться...", - сказав Мороз.

"А тут йому ще гроші принесуть за підтримку БЮТ чи іншої партії. Ось він і думає: добре, я візьму, все одно інші проголосують за ліві сили. А потім виявляється, що й інші вчинили аналогічно, і у Верховній Раді практично немає сил, які відстоюють соціальні права й інтереси громадян, а є фінансово-промислові групи, оформлені як партії", - говорить лідер соціалістів.

У той же час, Мороз запевнив, що екс-міністр транспорту і зв'язку, член СПУ Микола Рудьковський не має наміру лобіювати собі місце в списках іншої політичної сили.

"Такої розмови в нас ніколи не було. Сьогодні він активно працює з Чернігівською обласною організацією, де він раніше був першим секретарем ОК СПУ, і з активом партії", - сказав Мороз.

Він також заявив, що партію "не розхолоджують" дані різних соціологічних служб, у тому числі і КМІС, згідно з якими на дострокових виборах СПУ не подолає прохідний бар'єр, тому що в СПУ упевнені, що ці дані "маніпулятивні і заангажовані".

Телекритика

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
Усі новини...