Балога скасував вибори?

Понеділок, 22 вересня 2008, 09:42

"Єдиний Центр" відмовився від розміщення близько двох тисяч рекламних щитів по всій країні.

Про це "Дело" повідомив виконавчий директор Асоціації зовнішньої реклами Артем Біденко.

Білборди були заброньовані партією на початку вересня, саме після фактичного розвалу коаліції й обіцянки президента оголосити дострокові вибори. Активна фаза реклами "ЄЦ", куратором якого є глава секретаріату президента Віктор Балога, планувалася на жовтень-листопад.

Однак минулого тижня "ЄЦ" раптово скасував замовлення. Паралельно представники президента повідомили, що в Ющенка вже немає мети розганяти парламент, пише газета.

Відмова підконтрольної Балозі партії "Єдиний Центр" від масштабної кампанії стала несподіваною для рекламістів. За даними "Дело", ще минулого понеділка деякі агентства отримали оплату за розміщення зовнішньої реклами в різних областях країни. Однак наприкінці тижня плани "єдиноцентристів" різко помінялися.

За словами виконавчого директора Асоціації зовнішньої реклами, середня вартість розміщення реклами на білбордах в Україні складає 650 доларів і вище. Тепер рекламісти намагаються домогтися штрафних санкцій за порушення угод. Адже загальний бюджет рекламної кампанії ЄЦ мав скласти близько 1,5 млн. доларів.

Як вважає видання, скандал на рекламному ринку може бути наслідком прийнятого рішення про перенесення дати виборів чи їх скасування.

У минулі вихідні президент заявив, що з понеділка блок "НУ-НС" буде вести переговори про створення нової коаліції. А його представник у КС Марина Ставнійчук підкреслила, що глава держави буде використовувати всі політичні, організаційно-правові, конституційні важелі, для того щоб парламент працював.

Ще одним аргументом проти дострокових виборів стали останні соцопитування, за якими рейтинги пропрезидентських сил значно впали у порівнянні з минулими виборами.

За словами депутата від БЮТ Святослава Олійника, зараз може йтися про два варіанти коаліції: Партія регіонів - Блок Тимошенко або Партія регіонів - "НУ-НС" - Блок Литвина. Найбільш активно переговори ведуть Партія регіонів і БЮТ.

Олійник повідомив, що в будь-якому випадку обидві політичні сили мають намір перестрахуватися і ухвалити рішення з питання про створення коаліції до 3 жовтня, коли президент може оголосити про розпуск парламенту й оголосити перевибори.

За словами ж "регіонала" Тараса Чорновола, однією з головних умов ПР для союзників по коаліції стане домовленість про розподіл двох головних посад у країні – президента й прем'єра. Приміром, якщо коаліція ПР і БЮТ призначає на посаду прем'єра Юлію Тимошенко, то вона, у свою чергу, повинна відмовитися від претензій на посаду президента на користь Віктора Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування