У США бачать, що шанси Ющенка переобратись сумнівні

Понеділок, 22 вересня 2008, 12:15

Візит президента Віктора Ющенка до Сполучених Штатах Америки засоби масової інформації у США пов’язують з проблемою його політичного майбутнього.

При цьому, як повідомляє Радіо "Свобода", про Україну взагалі найчастіше згадують у зв’язку зі спробою Росії силою зброї повалити уряд у Тбілісі та розчленувати Грузію.

Але, як зауважив оглядач телемережі новин ФоксНьюз Ніл Кавуто, навряд чи російська армія, з її застарілою зброєю і стратегією позавчорашнього дня, наважиться спробувати повторити з Україною варіант грузинського "бліцкригу".

Що ж до президента Ющенка, то здебільшого цитують його обмін звинуваченнями з главою українського уряду.

Наприклад, "Вашингтон Таймс" пише, що коли розпалася демократична коаліція у парламенті, то президент звинуватив прем’єра Юлію Тимошенко у зраді державних інтересів України, бо вона нібито блокується з проросійською опозицією.

"Те, що зробила прем’єр-міністр, називається одним словом – зрада, бо тут особисті інтереси взяли гору над інтересами національними", - цитують заяву Ющенка у США.

Газета "Нью-Йорк Пост" передає повідомлення з Києва, де Тимошенко заяву про її зраду називає "божевіллям", додавши, що їй навіть ніяково коментувати.

На думку оглядачів, ця сутичка вказує на цілковите безвладдя у Києві, що ставить під сумнів шанси Віктора Ющенка бути переобраним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування