Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов обіцяє подати "на виліт" губернаторів-паводників

Понеділок, 22 вересня 2008, 13:07

Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов ініціює звільнення голів облдержадміністрацій потерпілих від паводка регіонів за неефективність і незадовільні темпи робіт з ліквідації наслідків паводка.

Про це він сказав, відкриваючи засідання центрального штабу з координації відбудовних робіт з ліквідації наслідків паводка, повідомляють Українські новини.

Турчинов зазначив, що темпи відбудовних робіт останнім часом сповільнилися. Зокрема, перший віце-прем'єр вважає незадовільними темпи відновлення шкіл, доріг, мостів, об'єктів газопостачання.

Крім цього, за словами Турчинова, у деяких регіонах електропостачання дотепер працює за тимчасовими схемами, а також постійно переносяться дати відновлення об'єктів інфраструктури в цих областях.

Також перший віце-прем'єр зазначив, що до цього часу не повністю проведені розрахунки з відшкодування збитків населенню.

Турчинов повідомив, що, незважаючи на персональні запрошення на засідання центрального штабу, жоден з губернаторів на нього не прибув.

"За результатами цієї наради я письмово проінформую президента про незадовільну роботу підлеглих йому співробітників, і у разі, якщо ситуація найближчим часом не буде виправлена, як керівник центрального штабу буду ініціювати питання про відповідність керівників посадам, які вони обіймають", - сказав він.

При цьому перший віце-прем'єр вважає, що відсутність губернаторів на засіданні ініційована секретаріатом президента, і він повинен відповідати за такі дії.

Водночас Турчинов виступив проти використання паводка для політичних спекуляцій і додав, що політичними спекуляціями не слід прикривати свою нездатність керувати процесами й відповідати за завдання й доручення, які поставив уряд.

Як відомо, 23-28 липня Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Закарпатська, Чернівецька й Вінницька області постраждали від паводків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування