В БЮТ вважають, що коаліція буде цього тижня, або ніколи

Понеділок, 22 вересня 2008, 13:14

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко вважає, що поточний пленарний тиждень є останнім можливим для формування нової коаліції.

Про це він сказав, відповідаючи на питання журналістів після погоджувальної ради в понеділок.

"Якщо на цьому тижні не буде принципових домовленостей, і отут перед вами не будуть обнародувані базові принципи, які дозволять об'єднатися кільком силам, то буде велика вірогідність, що наступного тижня це взагалі не відбудеться", - сказав він.

"Цей тиждень визначальний, в останній день ці питання не вирішуються. Ви ж знаєте, як це буває – похапцем прийняли, щось не додивилися, і тепер мучиться вся країна. Думаю, що до цього не повинно дійти", - сказав він.

Він пообіцяв, що фракція до вівторка вивчить документ з принципами щодо об’єднання, отриманий від НУНС, і вже у вівторок дасть свою відповідь.

Разом із тим, він додав, що БЮТ вже давно оголосила свої принципи.

"Це надзвичайно прості і зрозумілі умови. Ми не будемо ставити ультиматумів і жорстких умов виконання саме нашої програми "Український прорив". Ми розуміємо, що у парламенті 5 політичних сил, і всі вони мають рівні можливості. Але є базові принципи, якими ми не торгуємо – державний суверенітет, непорушність кордонів, європейський вибір", - сказав він.

"Оце та базова платформа, на підставі якої фракція буде домовлятися з будь-якими переговірниками", - додав Кириленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News