Росія вважає, що претензії про "роздачу паспортів" треба висувати Україні

Понеділок, 22 вересня 2008, 14:17

Російське посольство в Україні спростовує інформацію про масову видачу російських паспортів жителям деяких українських регіонів.

"В українських ЗМІ продовжуються інсинуації відносно нібито "масової видачі російських паспортів" жителям деяких українських регіонів", - зазначають у прес-службі посольства.

"У цей же контекст підверстується інформація про спрощений порядок одержання громадянства Російської Федерації учасниками держпрограми зі сприяння добровільному переселенню співвітчизників", - йдеться у повідомленні.

Посольство РФ заявляє про "абсолютну безпідставність такого роду вигадок" і пояснює, що законом "Про громадянство Російської Федерації" від 2002 року скорочено перелік підстав для отримання громадянства особами, що проживають за кордоном.

"Спрощений порядок отримання громадянства, що наразі розглядається, стосується винятково співвітчизників-учасників згаданої держпрограми, які вже переїхали на територію Росії", - наголошують у посольстві.

У повідомленні зазначається, що за підсумками 2007 року в російських консульських установах на території України громадянство Російської Федерації змогли отримати "тільки близько 400 осіб".

"За той же період можливістю виходу з російського громадянства (у зв'язку з набуттям українського) через наші консульські установи скористалися більше 2,5 тисяч осіб", - зазначають у посольстві РФ.

Усього, за їхньою інформацією, "у 2007 році понад 30 тис. громадян наших держав змінили місце постійного проживання, переїхавши з України в Росію або навпаки".

"Зіставлення цих даних ясно показує, який реальний масштаб проблеми і кому можна висунути претензії з приводу "роздачі паспортів", - заявили в посольстві Росії в Україні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...