Росія подумає, як захиститися від України

Понеділок, 22 вересня 2008, 16:18

Мінекономрозвитку РФ протягом 2 тижнів проведе консультації з Україною з узгодження заходів, які захищають російський ринок від можливих негативних наслідків приєднання Києва до Світової організації торгівлі.

Про це заявив директор департаменту торгівельних переговорів міністерства Максим Медведков на брифінгу у понеділок, повідомляє "Інтерфакс".

"На даний час завершуємо аналіз умов, на яких Україна приєдналася до СОТ. За багатьма позиціями, у нас різні тарифи", - зазначив він.

За словами Медведкова, у найближчий тиждень-два пройдуть консультації з українськими колегами, щоб обговорити наявні проблеми у взаємній торгівлі і їх вирішити.

Зокрема, він не виключив, що йтиметься про "вилучення" цукру з двосторонньої угоди з Україною про режим вільної торгівлі.

У цілому Росія протягом найближчого місяця планує провести переговори приблизно з п'ятьма країнами з перегляду угод, укладених у рамках переговорного процесу з приєднання до СОТ, повідомив Медведков.

"Найближчим часом проведемо консультації з нашими партнерами щодо цих угод, яких небагато, близько 8-10, і які є важкими для низки наших галузей", - сказав він.

За його словами, йдеться про переговори з не більш ніж п'ятьма країнами, у тому числі з США. Зокрема він повідомив, що в США вже були спрямовані пропозиції про зниження квоти для США з імпорту пташиного м'яса в РФ.

Медведков зазначив, що консультації планується провести протягом найближчого місяця. При цьому він підкреслив, що йдеться не про зобов'язання по товарах і послугах, які РФ узяла на себе в ході підписання двосторонніх угод по СОТ і які набувають чинності з моменту приєднання РФ у цю організацію.

"Такі зобов'язання переглядатися не будуть", - заявив Медведков.

За приклади угод, які уже виконуються зараз і які РФ узяла на себе в ході переговорного процесу з США з приєднання до СОТ, Медведков перерахував угоди з інтелектуальної власності, про взаємодію між ветеринарними і фітосанітарними службами, з мит на комбайни, з лізингу літаків, із телекомунікаційного устаткування.

При цьому він підкреслив, що йдеться, звісно не про перегляд всіх угод, а тільки про ті, котрі завдають шкоди російській економіці.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування