"Регіони" можуть відставити Тимошенко

Понеділок, 22 вересня 2008, 17:14

Українські політологи не виключають, що Партія регіонів в українському парламенті може ініціювати проведення голосування з недовіри уряду.

Зокрема, таку думку висловив політолог Володимир Фесенко на прес-конференції в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, зараз "розігрується карта, чи стане Віктор Янукович, лідер Партії регіонів, спікером парламенту".

Фесенко зазначив, що якщо Янукович не одержить крісло спікера, Партія регіонів буде ініціювати проведення голосування з висловлення недовіри уряду.

Тому що владних повноважень Партія регіонів не одержить, і найбільш вигідним варіантом вирішення проблеми для них залишиться проведення позачергових виборів, пояснив Фесенко.

У свою чергу політолог Вадим Карасьов вважає, що на даний момент президент найбільше зацікавлений у падінні рейтингу прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Ющенко необхідно, щоб відставка прем'єр-міністра Тимошенко супроводжувалася перманентним падінням її рейтингу. Коли це буде супроводжуватися ще й економічним обґрунтуванням, це, звичайно ж, буде дуже серйозний удар перед президентськими виборами", - сказав Карасьов.

Разом з тим політологи підкреслили, що у нинішній ситуації політичної кризи пропрезидентська сила "Наша Україна - Народна самооборона" залишається перед вибором: йти на позачергові вибори, або ж створювати союзи в новому форматі коаліції.

При цьому Фесенко сказав, що "НУ-НС" сьогодні не грає абсолютно ніякої самостійної ролі, і тому казати, що в проведенні коаліційних переговорів вони грають якусь роль, навряд чи видається можливим".

Також він відзначив, що усе залежить від того, чи домовляться Ющенко і Тимошенко.

Крім того, політологи підкреслили, що формат безкоаліційних дій Верховної Ради навряд чи можливий, тому що це суперечить нормам Конституції і законодавству країни.

Також, на думку політологів, найбільш імовірний варіант вирішення кризи в країні - це створення і фактичне і юридичне оформлення коаліції в складі БЮТ і Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...