Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США підтримають амбіції України, а Росія погрожує: і "прохолодного миру" не буде

Вівторок, 23 вересня 2008, 08:44

Держсекретар США Кондоліза Райс підтвердила підтримку Вашингтоном євроатлантичних устремлінь України, зокрема її приєднання до НАТО.

Промовляючи після зустрічі з міністром закордонних справ України Володимиром Огризком у Нью-Йорку, де світові лідери збираються на засідання Генеральної Асамблеї ООН, Райс сказала, що США виступають за якнайшвидше надання Києву ПДЧ.

"Звісно, ми завжди підтримували і надалі підтримуватимемо євроатлантичні амбіції України, і наша позиція щодо надання Києву ПДЧ є абсолютно чіткою", - цитує її "Бі-Бі-Сі".

Тим часом постійний представник Росії при НАТО Дмитрій Рогозін знову назвав неприйнятним для Москви будь-яке поширення НАТО на схід.

"Якщо раптом у грудні Україну і Грузію приймуть у склад альянсу, скажімо, як країн-кандидатів, звісно наші натівські колеги мають розуміти, що навіть прохолодного миру з ними не буде, співпраці не буде", - заявив він.

"Бо у світовій політиці є такі собі червоні лінії, які не можна переступати. Це – зона наших надзвичайно важливих національних інтересів. Вступ України і Грузії до НАТО не додасть безпеки ані Україні, ані Грузії, ані НАТО, ані Росії", - запевнив Рогозін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування