Мороз: Генпрокуратура займається "імітацією" в справі Гонгадзе

Вівторок, 23 вересня 2008, 09:57

Лідер СПУ Олександр Мороз продовжує наполягати на тому, що Генпрокуратура "вже вісім років імітує" розслідування справи журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це він сказав, прийшовши у вівторок зранку на допит до ГПУ у цій справі.

Мороз сказав, що слідчий зателефонував ому напередодні ввечері і попросив прийти у вівторок, на що лідер СПУ погодився.

Мороз також дожав, що слідчий не повідомляв йому, чи відкрилися у справі нові обставини у зв’язку з цим допитом.

"На мій погляд, всі обставини зрозумілі. По суті справа була розслідувана ще до її початку, якби бажання було – уже б давно можна було все з’ясувати", - переконаний він.

"На мій погляд, уже восьмий рік тягнеться не слідство, а імітація слідства і ясно, що воно (розслідування) блокується владою, верховною владою", - заявив лідер соціалістів.

Мороз сказав, що відповість на всі запитання слідчого, однак сумнівається, "що може додати щось нове".

"Мене більше, наприклад, цікавить, чи допитаний той прокурор, який складав фальшивий протокол допиту з Лесею Гонгадзе, чи з’ясовано, чому міліція забирала в експерта паспорт, щоб вона не могла поїхати за кордон і багато інших питань. Якби влада бажала встановити істину, то вже давно всі були б перед судом – і замовники, і організатори, і виконавці", - наголосив Мороз.

"Треба мати на увазі, що багато фігурантів справи пішли на той світ і всі за дивних обставин. Мені здається, що і це б мало цікавити прокуратуру, якщо говорити про з’ясування істини. А коли ставиться завдання якимось чином замаскувати справу, то тоді ми роками слухаємо запитання, наприклад: "А як були здійснені записи?" А біс його знає, як вони були. – запитайте майора Мельниченка, він розкаже", - додав Мороз.

Він також розповів, що приніс у прокуратуру свою книгу "Хроніка одного злочину", написану ним у 2001 році. За словами Мороза, він перечитав її напередодні візиту в ГПУ – щоб чітко відновити хроніку подій того часу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...