Коаліція БЮТ і Регіонів – "скоріше ні, ніж так"?

Вівторок, 23 вересня 2008, 11:45

Переговорний процес зі створення коаліції на базі фракцій Блоку Юлії Тимошенко і Партії регіонів проходить "важко".

Про це говорять співрозмовники "Комерсант-Україна" у БЮТ і ПР.

"Недовіра, зриви проміжних домовленостей, непевність у тому, потрібна нам така коаліція чи краще вже йти на вибори", - перерахував фактори, що ускладнюють переговори, співрозмовник газети в керівництві БЮТ.

"Переговори дійсно проходять важко. З деяких питань у нас протилежні позиції, є депутати, які дотримуються діаметрально протилежних точок зору. Нам потрібно проявити великі вміння, щоб знайти точки дотику", - погоджується перший заступник голови фракції ПР Олександр Єфремов.

За його словами, на сьогодні перспектива створення коаліції у форматі БЮТ і Партії регіонів оцінюється "скоріше як ні, ніж так".

Між тим, деякий прогрес у переговорному процесі все ж таки є. Так, БЮТ уперше заявив про відмову від висування ультиматумів у переговорах із потенційними партнерами.

Більше того, лідер фракції БЮТ Іван Кириленко запевнив, що фракція готова йти на суттєві компроміси аж до внесення поправок у свою виборчу програму:

"Ми не будемо ставити ультиматумів і жорстких умов виконання саме нашої програми "Український прорив". Ми розуміємо, що в парламенті п'ять політичних сил, і усі вони мають рівні можливості", - цитує його слова видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування