Слідчий у справі про отруєння Ющенка: Ми "не марали" себе об секретарку Сацюка

Вівторок, 23 вересня 2008, 11:49

Керівник слідчо-оперативної групи Генпрокуратури в справі про отруєння Віктора Ющенка Галина Климович спростовує інформацію про побиття секретарки екс-заступника глави СБУ Володимира Сацюка під час допиту в ГПУ.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Темі", коментуючи інтерв'ю колишньої секретарки Сацюка Вікторії Виницької "Українській правді", у якому вона заявила про побиття її слідчим.

"Груба і дуже брудна інсинуація, яка не знайшла в ході перевірки свого підтвердження. Ніколи прокуратура не "марала" себе подібними речами навіть на районному рівні", - сказала Климович.

При цьому вона назвала дану публікацію "спланованою акцією, спрямованою на дискредитацію" слідчої групи в справі про отруєння Ющенка і на відсторонення її членів від розслідування справи.

"З приводу звинувачень мене у "вибиванні доказів з підозрюваних" виправдуватися не буду, тому що нема в чому. Чому деякі журналісти раптом почали обливати мене брудом і розкручувати цю тему, здогадатися не важко. Відомо, кому вони служать", - сказала Климович.

Вона також зазначила, що "можна було б подати на автора в суд, так не хочеться витрачати енергію на невартий об'єкт, тим більше, що багато хто саме на це і розраховує: щоб Климович загрузла в переписці і судових дрязгах, а значить відвернулася від розслідування справи".

"Колись Луценко сказав мені, що я на цій справі або ввійду в історію, або назавжди заплямую свій авторитет, зароблений роками. Я надаю перевагу першому і не допускаю другого, тому що думка підконтрольних журналістів – це ще не усе. І, слава богу, залишилися журналісти, здатні відрізнити правду від брудної брехні, які не працюють на "підтанцьовці" у сильних світу цього", - заявила Климович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування